Vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Het waardevolste bezit van kasteel Montfort is onze groep vrijwilligers. Zonder hen was het niet mogelijk dit kasteel voor publiek geopend te houden, maar ook voor werkzaamheden op het gebied van onderhoud aan het gebouw, het terrein en de kasteeltuin zijn ze onmisbaar. Voor het seizoen 2020 willen we onze vrijwilligersgroep verder laten groeien. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen, die willen bijdragen aan het behoud van deze historische locatie. Werkzaamheden zijn onder te verdelen in openstelling, groenonderhoud en klussen.

Openstellingsploeg

Gevoel voor gastvrijheid? Kom dan onze openstellingsploeg versterken. Als lid hiervan verzorg je een of meerdere kassadiensten tijdens de zomeropenstelling (meivakantie-herfstvakantie), waarin het kasteel geopend is op vaste dagen door de week en in het weekend. De werkzaamheden bevatten onder meer het ontvangen van bezoekers, geven van beknopte informatie over het kasteel, verkopen van entreekaartjes en artikelen uit ons winkeltje (inclusief VVV-agentschap) en het bedienen van het benedenterras. Je werkt altijd in teamverband, nooit alleen. De planning maken we gezamenlijk.

Groenploeg

Groene vingers? Meld je dan aan voor onze groenploeg. Als lid hiervan werk je mee aan het onderhoud in de kasteeltuin en van het groen op het kasteelterrein. Het gaat hierbij om het dagelijks groenonderhoud, zoals snoeien, schoffelen, maaien en beregenen. Voor grootschalig onderhoud (zoals het scheren van de heg of omploegen van een tuinkavel) schakelen we een loonwerker in.

Klusploeg

Twee rechterhanden? Dan ben je van harte welkom in onze klusploeg. Want op en rond zo’n eeuwenoud kasteel valt er veel te klussen. Je werkt met collega-klussers op basis van een klussenlijst, waarbij ieder z’n specialiteit kan inzetten, op onderling afgesproken dagen en tijdstippen. Er is genoeg te doen: schilderen, metselen, timmeren, maar ook werkzaamheden op het gebied van elektriciteit en verwarming. En uiteraard kleine onderhoudswerkzaamheden aan de monumentale muren.

Meld je aan!

Geïnteresseerd? Meld je dan aan als vrijwilliger. Dat kan via ons aanmeldformulier.

vrijwilligers-3474