Rondleidingen

Rondleiding met gids

De beste manier om kasteel Montfort te ontdekken is een rondleiding met één van onze enthousiaste kasteelgidsen. Zij kennen het kasteel en zijn omgeving op hun duimpje en laten u kennis maken met tal van interessante wetenswaardigheden. Over Hendrik van Gelre, prins-bisschop van Luik en Heer van Montfort, die het kasteel bouwde en op brute wijze werd vermoord. Over Reinoud II van Gelre, die zijn vader zes jaar op dit kasteel opsloot. Of over één van de eerste Bokkenrijdersprocessen: dat tegen de bende van Nieuwstadt in 1743. Huiver in de kerker, daal met hen af in de onlangs gerestaureerde middeleeuwse keldergewelven. Of laat je rondleiden door de ruime kasteeltuin met een heuse wijngaard.

Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 75 (incl. entree en gids) voor groepen tot maximaal 15 personen. meerdere groepen tegelijk is mogelijk.

Rondleidingen en meer…

Behalve tijdens de algemene openstellingsuren kunt u op ook op andere momenten en manieren kasteel Montfort bezoeken. Namelijk door gebruik te maken van één van onze bezoekersarrangementen. Ook kunt u zich online aanmelden.