Op zaterdagavond 3 september 2022 vindt bij Kasteel Montfort de openluchtopera Der Freischütz plaats, in een moderne bewerking. Prachtige muziek door topmuzikanten op een bijzondere locatie met een monumentaal decor vormen de hoofdingrediënten voor een bijzondere avond.

Der Freischütz is een productie van Opera Compact en Het Productiehuis Valkenburg, in een gloednieuwe, hedendaagse maar romantische bewerking van jazzcomponist Jesse Passenier. Internationale solisten én topzangers uit eigen regio, een koor en een professioneel blaasorkest brengen deze romantische opera onder leiding van operaspecialist Enrico Delamboye tot leven. Bijzonder is ook de deelname van de plaatselijke schutterij Sint Urbanus Montfort.

In Der Freischütz besluit de jager Max, in een poging om zijn geliefde Agathe voor zich te winnen, het lot een handje te helpen door een pact met de duivel te sluiten. Met desastreuze gevolgen…

Voor regisseur Sybrand van der Werf is de analogie met vandaag de dag duidelijk: geluk lijkt niet meer iets te zijn wat je overkomt, maar waar je recht op hebt. We kunnen alles krijgen, kopen, bestellen, laten bezorgen of vervangen. En op het moment dat iets níet kan, raken we ontwricht. Dat past niet in het plaatje van de maakbare werkelijkheid (zie de huidige pandemie). Dan wordt, net als Max doet in de opera, gepakt (#duivelspact) waar we denken recht op te hebben (#voormij). Vaak ten koste van anderen…

Met o.a. Thomas Bonni, Fenna Ograjensek, Bibi Ortjens en Emil Szarkowicz; koor: projectkoor m.m.v. Vocal Group Odeon; orkest: Mosa saxofoonkwartet, Southern Brass, hoorns uit de hoornklas Conservatorium Maastricht, fluit, contrabas, slagwerk; schutterij Sint Urbanus Montfort. En dat alles met het uit 1260 stammend Kasteel Montfort als prachtig historisch decor.

Let op: het evenemententerrein bij Kasteel Montfort heeft geen extra voorzieningen voor mindervaliden.

De kaartverkoop voor Der Freischütz is gestart. Entreekaarten kosten in de voorverkoop 20 euro per stuk, daarna 25 euro. De voorverkoop eindigt 30 juni. Kaarten kunnen besteld worden op https://www.ticketkantoor.nl/shop/freischutz.

4 reacties

  1. Goedemorgen,

    Wij willen graag naar de voorstelling der Freischütz komen op 03-09-2022.
    Wilt u ons een bericht sturen zodra wij kaarten kunnen bestellen?
    Hartelijk dank alvast voor de moeite.

    Met vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.